Fõmenü

Címlap
Küldetés és jövõkép
Földhivatali Főosztály
Hirdetmények
Helyi hírek - Földhivatali közlemények
Tájékoztató az Inytv. változás...
2007. február 28.

Tájékoztató az ingatlan-nyilvántartást érintõ jogszabályi változásokról

Az ingatlan-nyilvántartást érintõ jogszabályok körében a közelmúltban két alkalommal került sor jelentõs módosításra. 2006. január 1-én hatályba lépett az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény (a továbbiakban: Inytv.) módosításáról szóló 2005. évi CXXII. törvény, amely érintette az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló 1996. évi LXXXV. törvényt (a továbbiakban: Díjtörvény) is.

Tovább...
 
Díjfizetés módja a földhivatalo...
2006. február 28.

Az ingatlan-nyilvántartási eljárásért fizetett díj az ingatlan fekvése szerinti illetékes megyei földhivatal saját bevételét képezi, amely a külön jogszabályban meghatározott számlaszámra fizetendõ meg. A díjfizetési kötelezettség – ideértve a fellebbezés díját is – kizárólag az illetékes földhivatalnál a kérelem elõterjesztésével egyidejûleg a pénztárba történõ készpénz befizetéssel vagy a megyei földhivatal elõirányzat-felhasználási keret számlája javára történõ készpénz-átutalási megbízással, illetve átutalási megbízással teljesíthetõ. Utóbbi esetben a kérelem elõterjesztésekor mellékelni kell a díj megfizetését igazoló okiratot vagy annak másolatát.

A tulajdoni lap másolatért fizetendõ adatszolgáltatási díjat a tulajdoni lap átvételekor a pénztárban készpénzben kell megfizetni. Bankkártyával történõ fizetésre jelenleg csak a Békéscsabai Körzeti Földhivatalnál van lehetõség 2006.02.23-a óta.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 Következő > Utolsó >>

További hírek...


Változásfigyelés

Ki van itt?

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Megyei, helyi honlapok


Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF