Fõmenü

Címlap
Földhivatali Főosztály
Küldetés és jövõkép
Hirdetmények
 osztatlan közös tulajdonok megsz...
2013. november 05.

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdonok megszüntetésével kapcsolatos feladat végrehajtása a költségvetési források hiánya miatt az elmúlt években jelentősen lelassult, ezért a Kormány módosította a földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvényt, és megalkotta a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól szóló 405/2012. (XII. 28.) Kormányrendeletet, melyben a feladat felgyorsítása érdekében új feladat-ellátási struktúrát és eljárásrendet határozott meg.

A nagy számban beérkezett kérelmek teljesítése jelentős feladatot jelent a végrehajtásában résztvevők számára, de a Kormány a szükséges források biztosításával gondoskodik arról, hogy az osztatlan közös tulajdonok mielőbb megszüntetésre kerüljenek, ezzel is hozzájárulva a tiszta tulajdonviszonyok kialakításához, melynek következtében a termőföld tulajdonosok könnyebben tudják gyakorolni a tulajdonnal és a földhasználattal kapcsolatos jogaikat.

Jelenleg egy megyében folyik az új eljárásrend tesztelése, amelynek tapasztalatai alapján indul el az országos kampány a végrehajtásban résztvevők kapacitásának és a rendelkezésre álló költségvetési források függvényében.

Tájékoztatók:

Békési Járási Földhivatal

Békéscsabai Járási Földhivatal

Gyomaendrődi Járási Földhivatal

Gyulai Járási Földhivatal

Mezőkovácsházai Járási Földhivatal

Orosházai Járási Földhivatal 

Szarvasi Járási Földhivatal

Szeghalmi Járási Földhivata l

 
< Előző   Következő >

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Megyei, helyi honlapok


Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF