Fõmenü

Címlap
Földhivatali Főosztály
Küldetés és jövõkép
Hirdetmények
Helyi hírek - Földhivatali közlemények
 osztatlan közös tulajdonok megsz...
2013. november 05.

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdonok megszüntetésével kapcsolatos feladat végrehajtása a költségvetési források hiánya miatt az elmúlt években jelentősen lelassult, ezért a Kormány módosította a földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvényt, és megalkotta a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól szóló 405/2012. (XII. 28.) Kormányrendeletet, melyben a feladat felgyorsítása érdekében új feladat-ellátási struktúrát és eljárásrendet határozott meg.

A nagy számban beérkezett kérelmek teljesítése jelentős feladatot jelent a végrehajtásában résztvevők számára, de a Kormány a szükséges források biztosításával gondoskodik arról, hogy az osztatlan közös tulajdonok mielőbb megszüntetésre kerüljenek, ezzel is hozzájárulva a tiszta tulajdonviszonyok kialakításához, melynek következtében a termőföld tulajdonosok könnyebben tudják gyakorolni a tulajdonnal és a földhasználattal kapcsolatos jogaikat.

Jelenleg egy megyében folyik az új eljárásrend tesztelése, amelynek tapasztalatai alapján indul el az országos kampány a végrehajtásban résztvevők kapacitásának és a rendelkezésre álló költségvetési források függvényében.

Tájékoztatók:

Békési Járási Földhivatal

Békéscsabai Járási Földhivatal

Gyomaendrődi Járási Földhivatal

Gyulai Járási Földhivatal

Mezőkovácsházai Járási Földhivatal

Orosházai Járási Földhivatal 

Szarvasi Járási Földhivatal

Szeghalmi Járási Földhivata l

 
Tájékoztatás
2013. október 03.

Ügyfélfogadási szünet a Békési, Békéscsabai, Szarvasi és Gyomaendrődi Járási Földhivatalokban

2013. október 09-11. (szerda, csütörtök, péntek) napjain a Békési, Békéscsabai, Szarvasi és Gyomaendrődi Járási Földhivatalokban illetékességi területek változása miatt NEM LESZ ÜGYFÉLFOGADÁS. A változással összefüggő informatikai feladatok elvégzése miatt a teljes informatikai rendszert le kell állítani, ennek megfelelően a járási földhivatalok zárva tartanak és TAKARNET-en keresztül sem lesznek elérhetőek.

 Ügyfélfogadási szünet a Gyulai és Szeghalmi Járási Földhivatalokban

2013. október 10-11. (csütörtök, péntek) napjain a Gyulai és Szeghalmi Járási Földhivatalokban illetékességi területek változása miatt NEM LESZ ÜGYFÉLFOGADÁS. A változással összefüggő informatikai feladatok elvégzése miatt a teljes informatikai rendszert le kell állítani, ennek megfelelően a járási földhivatalok zárva tartanak és TAKARNET-en keresztül sem lesznek elérhetőek.

2013. október 14. (hétfő) napjától kezdődően az ügyfélfogadás rendje változatlan.

 
Hirdetmény
2013. október 03.

Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket,

hogy a Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatalához tartozó földhivatalok egy részének illetékességi területe a járási rendszerhez történő igazítás eredményeként az alábbi települések vonatkozásában megváltozik:

 

Köröstarcsa

Mezőberény

Csárdaszállás

Kondoros

Hunya

Biharugra

Körösnagyharsány

Okány

Zsadány

 A HIRDETMÉNY teljes szövege elérhető itt...

 
Felhívás
2013. június 26.

Tisztelt Termőföld-tulajdonos, Földhasználó!

 

 

A Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatala ezúton tisztelettel felhívja a termőföld tulajdonosok és földhasználók figyelmét, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. tv. alapján „a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbó kialakulását megakadályozni és ezt az állapotot a vegetáció végéig folyamatosan fenntartani.”

A körzeti földhivatalok 2013. július 1-től helyszíni szemle keretében ellenőrzik ennek betartását.

Aki a törvényi kötelezettségének nem tesz eleget, akár 5 millió forint növényvédelmi bírsággal is sújtható. A művelési kötelezettségüket elmulasztó földtulajdonosokkal, földhasználókkal szemben a jogszabály közérdekű védekezés elrendelését teszi lehetővé. Ezen munkák költségei a földtulajdonost terhelik.

A parlagfű által okozott rendkívül súlyos közegészségügyi, gazdasági probléma megoldása érdekében kérjük Önöket, hogy tegyenek eleget növényvédelmi kötelezettségüknek!

 
Továbbá...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

További hírek...


Változásfigyelés

Ki van itt?

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Megyei, helyi honlapok


Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF